Hjem Tilbageblik Kriminalitet i Danmark igennem tiden Bogliste Opskrifter

Erhvervsdrivende, deres ansatte og andre personligheder

Artikler og Nyheder Links Kommer senere Lokalhistorie Erindringer Diverse
 
Tilbage til Opskrifter

Fondant ( af Marshmallows (skumfiduser))

 

Ingredienser:
15 Marshmallows (De hvide Charmallow fra Haribo er rigtig gode)
2 Spsk Olie (f.eks Rapsolie)
4 Spsk Vand
ca. 1 pk. Flormelis (hold lidt igen, heller for lidt end for meget.)

 

Fremgangsmåde

Marshmallows, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i en microbølgeovn ell. over vandbad. Marshmallows skal smeltes, men må ikke blive brune. Så stille og roligt opvarmningen.
Flormelis blandes i lidt af gangen. Rør med ske ell. pisker med dejkroge på. Bland flormelis i, til massen er sej, og hverken ske ell. dejkroge kan mere. Tag det ud på bordet og ælt med flormelis, til det er som modellervoks. Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat. 
Men det kan sagtens opbevares det længe i en tætlukket frysepose i køkkenskabet.
En portion er nok til 1 stk. rund 20 cm kage + lidt pynt. 

Udruldning af Fondant:
Når du skal rulle fondant ud, kan du bruge maizena majsstivelse, eller flormelis, så det ikke klistrer til bord og redskaber.
Jeg tager gerne en engangsvaskeklud (ikke dem der indeholder sæbe eller parfume) Putter

den del maizena majsstivelse, eller flormelis på midten. Samler alle hjørner og binder en snor eller et gummibånd stramt om.
Så har man en lille pose hvor man kan dosere lidt af gangen.

Farvning:
Det bedste resultat fås med pastafarver. Hvis du vil farve en stor portion fondant, så kommes farven i, når marshmallows er smeltet, men før flormelis.
Mindre mængder farves, ved at komme farven i en lille portion, og æltes godt ind. 

F.eks. Kan Ca. 1/4 del af flormelisen erstattes af kakaopulver (rigtig kakao). Det giver en fin brun farve, og smager rigtig godt!

Eller Olie skiftes ud med citronolie. Det giver en dejlig frisk smag.

Opbevaring
En kage overtrukket med fondant skal opbevares udækket. Hvis den endelig skal dækkes, så vælg en papkasse, hvor pappet ikke rører kagen.
Og alle kager med flødefyld skal selvfølgelig i køleskabet

 



     



                                    Tilbage