Fremgangsmåde
Marshmallows, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i en microbølgeovn ell. over vandbad. Marshmallows skal smeltes, men må ikke blive brune. Så stille og roligt opvarmningen. Flormelis blandes i lidt af gangen. Rør med ske ell. pisker med dejkroge på. Bland flormelis i, til massen er sej, og hverken ske ell. dejkroge kan mere. Tag det ud på bordet og ælt med flormelis, til det er som modellervoks. Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat. Men det kan sagtens opbevares det længe i en tætlukket frysepose i køkkenskabet. En portion er nok til 1 stk. rund 20 cm kage + lidt pynt.
Udruldning af Fondant: Når du skal rulle fondant ud, kan du bruge maizena majsstivelse, eller flormelis, så det ikke klistrer til bord og redskaber. Jeg tager gerne en engangsvaskeklud (ikke dem der indeholder sæbe eller parfume) Putter den del maizena majsstivelse, eller flormelis på midten. Samler alle hjørner og binder en snor eller et gummibånd stramt om. Så har man en lille pose hvor man kan dosere lidt af gangen.
Farvning: Det bedste resultat fås med pastafarver. Hvis du vil farve en stor portion fondant, så kommes farven i, når marshmallows er smeltet, men før flormelis. Mindre mængder farves, ved at komme farven i en lille portion, og æltes godt ind.
F.eks. Kan Ca. 1/4 del af flormelisen erstattes af kakaopulver (rigtig kakao). Det giver en fin brun farve, og smager rigtig godt!
Eller Olie skiftes ud med citronolie. Det giver en dejlig frisk smag.
Opbevaring En kage overtrukket med fondant skal opbevares udækket. Hvis den endelig skal dækkes, så vælg en papkasse, hvor pappet ikke rører kagen. Og alle kager med flødefyld skal selvfølgelig i køleskabet
|